torstai 26. marraskuuta 2009

Kohta jo 1 kk täynnä

Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurin, pieniä legoja puskee suuhun ja kiinteää ruokaa on maisteltu. Kävelyä harjoitellaan ahkerasti, ei mene enää kauaa kun A&A pomppaavat tassuilleen. Ja sen jälkeen on mökissä taas elämätä =D!



Tässä tihrustellaan maailman menoa vielä pentulaatikosta käsin

maanantai 23. marraskuuta 2009

Jyväskylän Kansainvälinen koiranäyttely 21.-22.11.2009

Whisky (Unita`s On The Rocks) pyörähti näyttelykehässä Jyväskylän KV-näyttelyssä sunnuntaina. Luokkana oli vielä pentuluokka tässä vaiheessa. Wee käyttäytyi mallikkaasti ja näytti oikein nauttivan ihmis- ja koiravilinästä.



Wautsi täällä on mukavaa =D!!!

Tuomarina lk mäyräkoirilla oli Bernando Bucher Regazzoni Uruguaysta. Whisky sai loistavan arvostelun ollen ROP-pentu!

"8 months female. Well built, strong bone, excellent head, beautiful small eyes. Very elegant in appearance and movement. Excellent temperament and colour."



torstai 19. marraskuuta 2009

Vanhaa viisautta ja nuorta voimaa



                                           Ilmeet kertovat kaiken :)


Artsilla ja Anelmalla aukesivat silmät maanantaina :). Keskiviikkona sitten piti jo päästää "ukki" natiaisia katsomaan, ja vanha papparainen oli aivan haltioissaan =D. Vähän kun ikää tulee lisää niin nämäkin lapsukaiset pääsevät aina muutamaksi tunniksi Kasperin hoiviin, niin saa Kerttukin levätä samalla. Kia ja Iineshän olivat aikoinaan Kasperilla päivähoidossa ja hyvät eväät nuoret neidit sieltä saivatkin elämään.

Kasper puhdisteli Artsin silmät ja korvat ja Artsi mietti, että mikä pahanhajuinen vanha rahjus siihen nyt tunkee :).

maanantai 9. marraskuuta 2009

Kaikilla vauveleilla on jo hyvä koti

Kiitoksia kaikille mielenkiinnostanne, olemme löytäneet kaikille vauvoille jo loistavat kodit :)! Seuraavat Dynarocksit syntyvät aikaisintaan ensi vuonna, saattaapi mennä myös vuoteen 2011. Katsellaan!




Ystävälläni Kristiinalla (Kennel Te-biit`s) on vapaana vielä muutama urospentu, joten pennusta kiinnostuneet ottakaapa yhteyttä sinnepäin!

Kennel Te-Biit`s

torstai 5. marraskuuta 2009

Koko MC Maaveden kuulumisia

Vähän tietoa muidenkin kuin Kertsan edesottamuksista, Kertsaa ja vauvoja unohtamatta :). Aloitetaan vanhimmasta...

Kasperia vaivaa dementia tai jokin, äijä on ihan pihalla ;). Missään ei ole hyvä olla ja nyt kun vielä Kerttu on rauhoitettu, niin kylläpä korpee :(. Kasper on keksinyt tässä muutaman viime kuukausien aikana kaikenlaista kivaa, parhaassa tapauksessa oli 4 naapurinporukkaa herraa etsimässä. "Eipähän siinä mitään, kävin tuolla hirvien nylkypaikalla katsastelemassa oisko tuoretta lihaa. Ja tuntuihan siellä olevan. Senhän takia meikä häippäisikin, kun tuli niin hyvät tuoksut nenään sieltä ja KERRANKIN sain mahan täyteen. Eli vainu pelaa, väitti tuo yks ämmä mitä tahansa... Syöminen on yhä edelleen mun ykkösharrastus. Ja vaikka oon yrittäny auttaa näissä kotitöissäkin, kun tuo Kerttukin on siellä jossain ylemmissä kerroksissa, niin sanomista niistäkin vaan tulee! Pyykkikonetta oon tyhjentäny ahkerasti ja tehny polttopuitakin, mutta eihän näille mikään riitä!"




Ja sitten Whiskysieppo ja Tarhapöllö ;). "Noohh, tässä ollaan yleisesti mietitty tätä maailmanmenoa. Ja kauhee kaivuri on ollut tuossa läheisellä tiellä jylläämässä jo kaksi päivää! Välillä ollaan yritetty sitä pistää ojennukseen, huonoin tuloksin. Äippä laitteli talipalloja koivuun roikkumaan ja siihen on tullut mukavasti riistaa, niin niitä ollaan sit kateltu ja haukuttukin välillä. Wee on sisällä 15 tuntia vuorokaudessa, ettei palellu, kun sillä on ihan onneton turkki, voi raukkaa. Vaikka meillä on lämmin omakotitalokin, niin ei. Minä oon kyllä täällä tarhassa ollu koko ajan! Ollaan kyllä joka päivä käyty lenkillä kanavanrannassa, se on kyllä kiva mesta! Keväällähän siellä oli karhukin tallustellut, mutta ei uskalla enää tulla, kun tietää että me käydään siellä. Wee on ollut treeneissäkin tuossa aina välillä, kuuluu vaan että seiso ja hyvä tyttö ja kävellään ja ei vedä ja sen semmoista. Mut hyvin sillä menee. Ja ydinluita ollaan syöty."




 Ja Gepardi sitten. Kerttu ja pennut voivat oikein hyvin. Ruoka maistuu koko sakille mainiosti. Suunta on oikea: Kertsalla paino vähän tippuu ja Artsilla, Kainolla sekä Anelmalla se lisääntyy hyvää vauhtia. Pennut ovat oikein hyvännäköisiä ja pirteitä. Kohta ylitetään jo 400 gramman maaginen raja!








tiistai 3. marraskuuta 2009

Kaikki on jo paljon paremmin


Vaikeudet on nyt toivottavasti voitettu. Artturi ja kaksi siskoa voivat hyvin ja painot ovat nousseet mukavasti. Kaikki pennut ovat pirteitä ja aktiivisia sekä valtavan ruokahalun omaavia. Kerttu on myös toipunut leikkauksesta hyvin, näyttäisi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Koko ajan tämä urhea pikku koira on kyllä hoivannut pentujaan täysillä, vaikka on kohdannut sekä fyysisiä että psyykkisiä vaikeuksia. Tänään juhlistimme tilannetta maksalaatikolla ja nakeilla.




                                           Artturi 3 vrk

Nyt täytyy vain kaikkien ajatella tulevaisuutta ja iloita siitä, että täällä on kuitenkin hyvinvoiva emo ja kolme pirteää, tervettä pentua.


                                          Kaino 3 vrk

Pikkusiskojen kuolinsyy selviää sitten aikanaan, voisi olettaa, että kyseessä oli synnynnäinen kehityshäiriö, joka saattoi johtua vaikka heikosti kiinnittyneestä istukasta. Pentuja oli kuitenkin todella paljon ja he olivat isokokoisia. Eläinlääkärin mukaan myös synnytysvaikeudet johtuivat tästä asiasta, kohtu oli niin venynyt, ettei jaksanut enää supistella.


                                          Anelma 3 vrk

Onneksi nämä kolme tissimagneettia voivat hyvin ja paksusti :). Maitoa riittää Kertulla paljon ja "Paras Painonnostaja Vuorokaudessa" -titteliä pitää tällä hetkellä hallussaan Artturi, voimassa oleva ennätys on nyt 31 grammaa. *Woooooohoouuuu * Titteli on kuitenkin koko ajan uhattuna, mimmit kirivät koko ajan ja roikkuvat aivan ennätyksen syrjässä kiinni =D.

maanantai 2. marraskuuta 2009

Vaikeuksia vaikeuksien perään :(


 Kerttulin synnytys käynnistyi lauantai-iltapäivänä ja aluksi kaikki näytti menevän hyvin. Ensimmäinen pentu syntyi kotona, oikein pirteä poikavauva, joka ristittiin Artturiksi koska lauantaina oli Artturin nimipäivä. Supistukset loppuivat sitten aivan yllättäen. Ajoimme Joroisiin eläinlääkäriin, ja siellä Kerttu sai kalkkia ja supistuksia vahvistavaa lääkettä. Synnytys ei kuitenkaan jatkunut normaalisti näistä toimenpiteistä huolimatta. Seuraava etappi olikin sitten Kuopio, jossa suoritettiin keisarinleikkaus.

Palasimme kotiin kera neljän tytön ja Artturin. Kaikki näytti sujuvan hyvin, mutta sitten kaksi pienintä tyttöä alkoi heikentyä, hengitys vaikeutui ja syöminen loppui. Keinoruokinnasta ja kaikista mahdollisista toimenpiteistä huolimatta tila vain heikkeni. Toinen tytöistä nukkui pois matkalla lääkäriin ja toinen tyttönen lopetettiin eläinlääkärin toimesta, koska mitään ei ollut tehtävissä.

Pienet ruumiit lähetettiin Eelalle Helsinkiin tutkittavaksi, jotta lopullinen kuolinsyy saadaan selville.

Kertsa, Artturi ja kaksi pikkusiskoa voivat  kuitenkin hyvin ja toivottavasti tilanne pysyy nyt stabiilina. Pikkuprinsessoille hyvää matkaa Sateenkaarisillalle.

"Entä jos..". Risto Reipas sanoi, eikä katsonut Puhia silmiin, "huomispäivänä emme olisikaan yhdessä?" "Mitä tarkoittaa ei yhdessä?" Puh kysyi. "Se tarkoittaa, että minä olen aina sinun kanssasi, mutta minä en ehkä aina ole täällä."