maanantai 2. marraskuuta 2009

Vaikeuksia vaikeuksien perään :(


 Kerttulin synnytys käynnistyi lauantai-iltapäivänä ja aluksi kaikki näytti menevän hyvin. Ensimmäinen pentu syntyi kotona, oikein pirteä poikavauva, joka ristittiin Artturiksi koska lauantaina oli Artturin nimipäivä. Supistukset loppuivat sitten aivan yllättäen. Ajoimme Joroisiin eläinlääkäriin, ja siellä Kerttu sai kalkkia ja supistuksia vahvistavaa lääkettä. Synnytys ei kuitenkaan jatkunut normaalisti näistä toimenpiteistä huolimatta. Seuraava etappi olikin sitten Kuopio, jossa suoritettiin keisarinleikkaus.

Palasimme kotiin kera neljän tytön ja Artturin. Kaikki näytti sujuvan hyvin, mutta sitten kaksi pienintä tyttöä alkoi heikentyä, hengitys vaikeutui ja syöminen loppui. Keinoruokinnasta ja kaikista mahdollisista toimenpiteistä huolimatta tila vain heikkeni. Toinen tytöistä nukkui pois matkalla lääkäriin ja toinen tyttönen lopetettiin eläinlääkärin toimesta, koska mitään ei ollut tehtävissä.

Pienet ruumiit lähetettiin Eelalle Helsinkiin tutkittavaksi, jotta lopullinen kuolinsyy saadaan selville.

Kertsa, Artturi ja kaksi pikkusiskoa voivat  kuitenkin hyvin ja toivottavasti tilanne pysyy nyt stabiilina. Pikkuprinsessoille hyvää matkaa Sateenkaarisillalle.

"Entä jos..". Risto Reipas sanoi, eikä katsonut Puhia silmiin, "huomispäivänä emme olisikaan yhdessä?" "Mitä tarkoittaa ei yhdessä?" Puh kysyi. "Se tarkoittaa, että minä olen aina sinun kanssasi, mutta minä en ehkä aina ole täällä."

Ei kommentteja: